NM Halvmaraton under 3 Sjøersløpet i Stavanger

DNB Arena – Stokkavatnet – Hålandsvatnet – tilbake til Stokkavatnet og tilslutt rundt Mosvatnet

3.November gikk startskuddet for NM Halvmaraton under 3 Sjøersløpet i Stavanger.

Dette er et småkupert halvmaraton som går store deler på grusvei fra DNB Arena –  Stokkavatnet – Hålandsvatnet – tilbake til Stokkavatnet og tilslutt rundt Mosvatnet før målgang ved DNB Arena.

DNB Arena – Stokkavatnet – Hålandsvatnet – tilbake til Stokkavatnet og tilslutt rundt Mosvatnet

Dette var første løpet mitt for IF Klypetussen, og jeg var spent på hva tid jeg kunne klare.

Det var meldt mye vind den lørdagen da det var rykter om at restene fra en tropisk storm skulle innta Norge. Dette gjorde det ikke akkurat lettere å løpe for ny personlig rekord (1:19:31) da dette var målet mitt.

DNB Arena – Stokkavatnet – Hålandsvatnet – tilbake til Stokkavatnet og tilslutt rundt Mosvatnet

Da startskuddet gikk kom jeg inn i en fin flyt, og la meg på ca. 3:41 min/km i snitt de første 10 km av løpet, som også var nødvendig for å komme under 1 t 19 min i sluttid. Etter løypen snudde ved ca. 10 km kom motvinden rett imot /siden, som gjorde at rundetidene(min/km) gikk betraktelig opp.

Jeg forsto raskt at tiden ikke ville bli helt det jeg så for meg, men prøvde allikevel å holde farten oppe. Jeg trodde litt at jeg hadde gått på en smell med at jeg hadde åpnet for hardt, men da nesten ingen løpere tok meg igjen forsto jeg at det rett og slett bare var forholdene som var dårlige.

Jeg endte tilslutt opp på tiden 1 t 20min 47s, som holdt til en 48.plass totalt noe som jeg er ganske fornøyd med i mitt første løp under NM.